//Bestemming Onbekend //Hefig Haitï //media – website EO

Te lezen op http://www.eo.nl/bestemmingonbekend

Derde seizoen nóg urgenter en nóg langer….

In het derde seizoen van Bestemming Onbekend leggen Klaas van Kruistum en Manuel Venderbos nietsvermoedende feestgangers, studenten en stelletjes een confronterende keus voor. Zijn zij bereid om hun leventje een week lang plat te leggen voor een reis met onbekende bestemming…?

Femke en Alice zeggen ‘ja’ en worden na een lange reis op de bomvolle kraamafdeling van een Afrikaans ziekenhuis gedropt. Daar staan ze dan, temidden van de Oegandese stortbevallingen en keizersnedes waarbij uitgerekend zíj de assistenten zijn…

Klaas verleidt Ton en zijn vriendin Sanne met hem mee te gaan naar de bossen van New Jersey. Daar wonen tegenwoordig mensen in die zich vanwege werkloosheid of ziekte geen woning meer kunnen veroorloven. Hun enige uitweg is het wonen in een tent. Bij min tien graden mogen Ton en Sanne aan de bak om te proberen het leven van deze mensen iets draaglijker te maken.

Manuel neemt zijn kandidaten mee naar Swaziland en Bolivia. Wat doen deze Nederlandse twintigers in een land waarvan een kwart van de bevolking aids heeft en doodgaat? En: in een gevaarlijke hoofdstad als Santa Cruz waar lijmsnuivende straatkinderen op straat proberen te overleven?

In Bestemming Onbekend 2012 zijn de problemen vanuit de meest verschrikkelijke plekken ter wereld waar onze gasten terechtkomen, nóg urgenter. De kandidaten ervaren op deze manier wel aan den lijve dat de hulp die zij verlenen geen druppel op een gloeiende plaat is. Maar: veel indruk maakt op de gehandicapten, daklozen en zieken aan de andere kant van hun wereld. En, niet minder belangrijk… op henzelf.

Bestemming Onbekend wordt met ingang van dinsdag 26 juni a.s. om 21.52 uur uitgezonden op Nederland 3. En: de afleveringen gaan van 25, naar maar liefst 30 minuten!